“AVLIJA” PREDSTAVLJENA NA MEĐUNARODNOM SAJMU U ISTANBULU

“AVLIJA” PREDSTAVLJENA NA MEĐUNARODNOM SAJMU U ISTANBULU

241
0
PODIJELITE

U Istanbulu otvoren 8. Međunarodni sajam časopisa na kojem učestvuju izlagači iz preko 60 zemalja svijeta. Ukupno je izloženo 938 različitih redovnih izdanja casopisa kao i 500 stotina specijalnih izdanja, što samo posebi govori o kakvim se sajmu radi.

Sajam se održava u mjestu Sirkeci ( Sirkedži) u autentičnom prostoru nekadašnje istoimene vozne stanice koju je sagradio Sultan Hamid II polovinom XVIII vijeka, mjestu koje je “simbol spasa” za mnoge iseljenike sa Balkana koji su povlačenjem osmanlija napustili svoja ognjišta i doselili u Tursku.

Sajam je otvoren uz visoke zvanice iz ministarstava kulture turizma te uz prisustvo velikih imena iz svijeta novinarstva i književnosti.

Prem riječima organizatora, ovaj sajam svake godina okuplja sve veći broj učesnika te je veoma dobra platforma za proširivanje saradnje medju izdavačima što je i osnovni cilj sajma.

Mjesto održavanja sajma – Sirkeci(Sirkedži)

Organizacija na zavidnom nivou sa visokim stepenom profesionalnosti daju poseban pečat ovome događaju.

Organizatori sajma: “Časopis “AVLIJA” kosmopolitski prenosilac pisane riječi”

Časopis AVLIJA uz lepezu svojih ostalih izdanja predstavio se na ovom sajmu. Ovo je drugo po redu pojavljivanje, gdje je AVLIJA prepoznata kao veoma uspješna izdavačka kuca koja baštini i prezentuje istinske kulturno-historijske vrijednosti i njihovu univerzalnu dimenziju bilježi na originalan način uz autentične dokumentarne prikaze    što je je svrstava u kosmopolitske prenosioce pisane riječi naglasili su organizatori sajma.

Može se reći da su se rad i trud Hajriza Lubodera koji je osnivač časopisa AVLIJA itekako isplatili te je AVLIJA prepoznata na međunarodnoj sceni kao časopis vrijedan pažnje. Nista manju pažnju nisu privukla ni ostala izdanja pod logom AVLIJE koja su predstavljena na ovom sajmu uključujući i impozantnu fotomonografiju autora Dženisa Nurkovića pod naslovom”Rožaje pod Hajlom” čiji je izdavač AVLIJA.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR