Evropski dan jezika – obilježen u JU OŠ ,, 25.maj“

Evropski dan jezika – obilježen u JU OŠ ,, 25.maj“

887
0
PODIJELITE

Na inicijativu Vijeća Evrope, Strasburg, Evropski dan jezika se od 2001. godine obilježava svake godine 26. septembra.

Povodom ovog Dana, niz događaja se organizuje širom Evrope: aktivnosti za i sa djecom,TV i radio programi, časovi jezika i konferencije.
Povodom Evropskog dana jezika, stručni Aktivi nastavnika engleskog, francuskog i njemačkog jezika organizovali su svečanost pod nazivom „LINGVOVIZIJA“. Program je zasnovan na ideji da se kroz pjesmu, a po uzoru na Evroviziju obilježi Evropski dan jezika.

Nastup svakog učenika je pratio slajd PP koji prikazuje zastavu i neku od kulturnih znamenitosti države koju predstavlja. U našoj školi se izučavaju 3 strana jezik ali imamo učenika koji govore švedski, albanski, romski i druge jezike. Tako da smo imali predstavnike 14 zemalja Evrope. Oni su ljubav prema jezicima, kao i svoje znanje pokazali kroz ovu aktivnost.

Moto naše manifestacije bio je ,, Koliko jezika znaš, toliko vrijediš ”. Nastavnici iz Crne Gore od ove godine imaju mogućnost učešća i najave pojedinačnih događaja povodom obilježavanja i promovisanja Evropskog dana jezika na web stranici htt//edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/ctl/Edit/mid/3439/Default.aspx.
Tako da smo i mi zvanično najavili naš događaj/ aktivnost .

Glasanje za najinovativniji događaj će trajati do 20.10. 2017.godine, a rezultati će biti objavljeni u decembru. Ovim putem vas pozivamo da glasate za našu aktivnost i učenike naše škole.

RT (Alma Dacić, prof.francuskog jezika)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR