“IZGUBLJENO PLETIVO” NOVO KNJIŽEVNO OSTVARENJE AMINE KUČ

“IZGUBLJENO PLETIVO” NOVO KNJIŽEVNO OSTVARENJE AMINE KUČ

944
0
PODIJELITE
Amina Kuč

Amina Kuč

Učenica Gimnazije “30. Septembar” već je “zvijezda pjesničkoga neba” u Crnoj Gori I regionu, što potvrđuju brojne književne nagrade. Amina svojom poezijom opisuje I povezuje najdublje svjetove ljubavi, prijateljstva, čežnje, tuge I sjete, te svojim stihovima veze najljepši poetski vez koji ljubitelje poezije ne ostavlja ravnodušnim.

Aminina pjesnička harizma I uzvišeni jezički izražaj, dakako imaju uporište u njenom shvatanjuni doživljavanju svijeta u kojem se prepliću mašta, filozofija I stvarnost gdje je “Božansko” uvijek I iznad svega.

Posljednje Aminino pjesničko ostvarenje nosi naslov ”Izgubljeno pletivo”, što dokazuje poetsku zrelost mlade rožajske pjesnikinje, čiji će divit I pero sigurno ostaviti trag u vremenu.

Ona kaže da posljednja knjiga “Izgubljeno pletivo” označava susret sa novim vremenom I pinoljetnošću kroz koju “završava djetinjstvo”. Također naglašava da njena nova knjiga poezije, ima kosmopolitsku dimenziju te na neki način pokušava da skrene pažnju na svjetsku bol.

U narednom periodu slijedep promocije u više gradova Crne Gore I regiona.

Izdavač je Centar za kulturu Rožaje. Recenzenti su Mirsada Šabotić, prof. Ismet Mujević, prof. Bogić Rakočević književnik.

Štampanje knjige podržao je Fond za zaštitu I ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

RT (Piše: M.Luboder)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR