KEMALU KALAČU PRVA NAGRADA ZA POEZIJU

KEMALU KALAČU PRVA NAGRADA ZA POEZIJU

1048
0
PODIJELITE
Kemal kalač sa nastavnicom/ foto: DAN

VELIKI USPJEH ROŽAJSKOG UČENIKA NA ŠANTIĆEVOM FESTIVALU DJECE PJESNIKA U MOSTARU

Na petom Šanićevom festivalu za djecu pjesnike, koji se održava u Mostaru, rodnom gradu poznatog pjesnika, prvu nagradu za pjesmu „Htio bih” osvojio je Kemal Kalač, učenik sedmog razreda OŠ „Mustafa Pećanin” iz Rožaja. Mlađani Kalač, pohađa nastavu po inkluziji, i štićenik je NVO „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama”.

Uspjeh ovog talentovanog dječaka je utoliko veći, kada se zna da je na pomenutom festivalu svoje radove prijavilo čak 1.470 učenika iz cijelog regiona te da je među dvadesetak finalista baš njemu pripalo prvo mjesto. Nakon što se pjesma „Htio bih” našla u finalu, Kalač je pozvan da prisustvuje proglašenju i dodjeli nagrade, ali zbog zdravstvenih razloga on nije bio u prilici da osjeti trijumf na toj ceremoniji. Ipak, daljine nisu prepreka da ovaj mladi poeta bude ponosan na svoj uspjeh. On ističe da je pjesmu koja je zavrijedila prvu nagradu napisao za vrijeme dok je sjedio u invalidskim kolicima i posmatrao razdraganost drugara oko sebe.
– Inspiracija mi je navirala dok su moji drugari veseli i razdragani skakutali oko mene. Sjedio sam prikovan za stolicu. Zato ova nagrada nije samo moja, već i mojih drugara i nastavnika, i, naravno i mojih roditelja koji me podržavaju u svemu. Ovaj uspjeh smatram i uspjehom moje škole, mojih Rožaja i moje Crne Gore. Zahvalan sam svima oko mene, a najviše, nastavnici Ernesi Demić i Veziri Ćosović, iz NVO „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama”, zatim osoblju Instituta „Simo Milošević” u Igalu. Poručujem im da ovu nagradu dijelim sa svima njima, jer oni svoju ljubav dijele sa mnom na najbolji način – kazao je Kalač.
Njegova nastavnica maternjeg jezika, Ernesa Demić ističe da je uočila Kemalov afinitet za pisanje i da ga podržava u onome za šta ima dara.
– Ponosni smo na Kemalov uspjeh i ova nagrada je za njega vrlo značajan podstrek da se i ubuduće bavi pisanjem poezije – istakla je Demićeva.

Izvor: DAN

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR