KOLEKTIVNA IZLOŽBA (OCA, SINA I UNUKA) PORODICE GANIĆ IZ ROŽAJA

KOLEKTIVNA IZLOŽBA (OCA, SINA I UNUKA) PORODICE GANIĆ IZ ROŽAJA

1823
0
PODIJELITE
Darmin Ganić

Izložba slika i maketa u Galeriji „Magaza“ u Rožajama Prestavljeni radovi oca sina i unuka po mnogo čemu neuobičajena izložba,otvorena je u Galeriji Centra za kulturu „Magaza“u Rožajama.

Prestavljeni su radovi tri generacije porodice Ganić, oca Aćifa, sina Nuska i unuka Darmina. Izložbu je otvorila profesorica Suada Drpljanin Fetić, riječima da ovakva izložba na kojoj su prestavljena ostvarenja članova tri generacije iste porodice u Rožajama nije zabilježena. -Na ovoj izložbi su prestavljene makete pokojnog Aćifa, koji je za života uradio tridesetak maketa kamiona i nijednu nije htio da proda iako je bilo zainteresovanih uz obrazloženje „da nema tih para“ koje bi mogle platiti uloženi trud u te radove.

Njegov sin Nusko, već afirmisani slikar koji je imao dvije samostalne izložbe i dvadesetak kolektivvnih, odabrao je pejzaž, kao najteži likovni izraz sa motivima prirode.

Unuk Darmin, akademski slikar, prestavio se sa nekoliko likovnih ostvarenja sa motivima pejzaža i prepoznatljivih objekata, koji su češće dio mašte i slobodne kreativnosti-kazala je Drpljanin Fetić.

Prisutnima se obratio Nusko Ganić,riječima da se radi o porodici umjetnika i da mu je drago da je i njegov sin Darmin, naslijedio porodičnu tradiciju od djeda Aćifa i oca i postao akademski slikar i dodao da se u postavci izložbe nalaze i dva likovna rada njihove snahe, Feride Ganić.

Projekat je podržan od Fonda za zaštitu i ostvarenje manjinskih prava u Crnoj Gori a pokrovitelj je Savjet Muslimana u Crnoj Gori

RT(Piše:F.Kalić)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR