NENO MURIĆ POKLONIO PJESMU RODNOM GRADU “MJESEC IZNAD ROŽAJA”USKORO NA TV EKRANIMA

NENO MURIĆ POKLONIO PJESMU RODNOM GRADU “MJESEC IZNAD ROŽAJA”USKORO NA TV EKRANIMA

760
0
PODIJELITE
Neno Murić

Rožajac Neno Murić koji već skoro dvije decenije živi i radi u Sarajevu, ne zaboravlja svoj rodni kraj pa je svome zavičaju posvetio pjesmu za šta je angažovao vrhunske muzičare i tekstopisce. Neno je inače magistar historije i važi za jednog od najpopularnijih pjevača u Bosni I Hercegovini već dugi niz godina. Za rozajetoday kaže:

Pjesmu „Mjesec iznad Rožaja“ želim da poklonim svom gradu. Nekoliko dana trajalo je snimanje spota za pjesmu koju je Rožajac Neno Murić posvetio svom rodnom gradu. Pod rediteljskom palicom Eldara Lakote u produkciji „Artvizija“ zabilježeni su kadrovi koji će pratiti moju pjesmu kaže Neno.

Ispred Ganića kule

Ideja je bila da se ovim video spotom predstave prirodne ljepote Rožaja, što je svojevrsna razglednica grada koji se itekako može pohvaliti kulturno-historijskim nasljeđem, tradicijom, prirodnim ljepotama i ljudima koji ovaj grad čine posebnim, naglašava Murić.

Neno je do sada sarađivao i pjevao rame uz rame sa najvećim muzičkim zvijezdama kao što su Hanka Paldum, Hari Mata Hari, Haris Džinović, Halid Bešlić i mnogi drugi.

Snimanje na Gradini

Pjesmu su radili vrhunski autori: Mirsad Serhatlić, Ruždija Krupa, i senad Drešević. Glavnu muzičku temu svirao je jedan od najboljih muzičara ovih prostora Aleksandar Aco Sofronijević. Utkali smo puno emocija u ovu pjesmu kazao je Neno a svi oni koji su je čuli rekli su da do sada nisam otpjevao ni jednu pjesmu sa toliko emocija. Moram priznati da me je priča pogodila i dok smo snimali spot, konstantno su mi se vraćale slike djetinjstva koje sam proveo u rodnom gradu-završava Murić.

Premijerna promocija pjesme i spota desit će se 30. septembra na dan grada.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR