“VEČE ROŽAJSKE KULTURE”U PETNJICI

“VEČE ROŽAJSKE KULTURE”U PETNJICI

351
0
PODIJELITE

Centar za kulturu “Petnjica” u saradnji sa Centrom za kulturu “Rožaje”, organizovao je manifestaciju pod nazivom “Veče rožajske kulture”, koja je priređena u sali Centra za kulturu u Petnjici.

Posjetioci manifestacije imali su priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom kulturnom sadržaju, te da pogledaju izložbu slika likovnog kluba “Kula” iz Rožaja.

Također, upriličen je bogat folklorni-muzički program gdje su se publici iz Petnjice predstavili naši muzički talenti i umjetnici, počev od hora “Ilham”, preko etno grupe “Teferidž”, plesnog studija “Pahulje”, već afirmisanih i dobro poznatih pjevača Mirsada Tarhaniša i Adisa Murića, naših mladih talenata Đulje Šabanaj, Damije Hadžić i Dalije Kurtagić, recitatora Dženana Kajevića, sve do KUD-a “Vrelo Ibra”.

Direktor Centra za kulturu “Rožaje”, Sulejman Beća Kujević kaže kako su ovakvi programi veoma važni i osvježavaju tradicionalno dobre odnose između Opština i svakako dobra platforma za druženje i razmjenu iskustava te za nova upoznavanja mladih talenata. Ovom prilikom zahvaljujem se kolegama iz CZK “Petnjica” koji su nam bezrezervno izašli u susret i pomgli oko organizacije cijelog programa, završava Kujević.

Programu su prisustvovali i članovi Udruženja paraplegičara iz Rožaja koji su također boravili u posjeti svojim prijatejima iz petnjičkog udruženja.

Između ostaloga, koncert su uljepšali i članovai niže muzičke škole iz Rožaja. Program vodio Safet Hadrović Vrbički.

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR