VELIKI USPJEH ROŽAJSKIH RECITATORA

VELIKI USPJEH ROŽAJSKIH RECITATORA

325
0
PODIJELITE

Na Državnom takmičenju recitatora koje je održano u Beranama, rožajski recitatori pokazali zavidne rezultate. Učenica prvog trazreda OŠ,, 25. maj“ Emra Kalač, kao najmlađi učesnik, pohvaljena je i nagrađena potrošačkim vaučerom. Posebno je pohvaljen nastup Damira Hadžića, učenika šestog razreda OŠ ,, Mustafa Pećanin“ , a Dženan Kajević, učenik trećeg razreda Gimnazije ,30. septembar“, zavrijedio je treću nagradu. Takmičenje je organizovao Centar za kulturu u Beranama u saradniji sa Opštinom Berane i Ministarstvom kulture Crne Gore.“

Na takmičenju je nastupilo pedeset recitatora iz osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Konkurencija je bila velika. Nijanse su bile u pitanju. Emra Kalač je kazivala stihove iz pjesme ,, Drvo“ Dragana Radulovića, Damir Hadžić se publici predstavio stihovima Miroslava Mike Antića,, Nepovratna pjesma“. Damir je ranije, na Drugom festivalu mladih u Podgorici,, Obodsko slovo“, već bio nagrađivan za recitiranje ove iste pjesme dobivši drugu nagradu, pod mentorskim radom nastavnice Ernese Demić.

Dženan Kajević je kazivao stihove pjesme ,, Stari dani“ autora Vladislava Petkovića Disa. Recitatori su nastupali ispred opštine Rožaje, pod ingerencijom Centra za kulturu Rožaje“- kazala je profesorica Mirsada Šabotić, koja je ujedno i bila mentor nagrađenim učenicima ispred Centra za kulturu- Rožaje.

RT (F.Kujević)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR