“ZLATNA PAHULJA 2018” – ODABRANE KOMPOZICIJE ZA NACIONALNO VEČE FESTIVALA

“ZLATNA PAHULJA 2018” – ODABRANE KOMPOZICIJE ZA NACIONALNO VEČE FESTIVALA

1354
0
PODIJELITE
Zlatna Pahulja 2017

Poznati izvodjači I kompozitori 16 numera koje će se čuti na “Zlatnoj pahulji”

Iako je do početka Zlatne pahulje ostalo još nešto više od tri mjeseca, pripreme za ovu manifestaciju dječijeg muzičkog stvaralašta po kojoj se Rožaje prepoznaje na kulturnoj mapi Crne Gore ali I regiona već dvije ipo decenije,značajno su odmakle. Naime, Selekciona komisija Festivala ovih je dana završila odabir  16 kompozicija, koje će biti izvedene na nacionalnoj večeri ove muzičke smotre koja će biti održana krajem februara. Prema riječima direktora Centra za kulturu, Sulejmana Beće Kujevića, na konkurs za festival, pristiglo je 65 kompozicija od kojih je Selekciona komisija na čelu sa Jasmilom Hot, izabrala 16 radova.

Sulejman Beća Kujević

Uz podsjećanje da se radi o 25 jubilarnom festivalu, Kujević je kazao da Selekcionoj komisiji nije bilo ni malo lako da od velikog broja kvalitetnih kompozicija poznatih autora odabere 16. On je kazao  da odabir kompozicija čiju su autori već afirmisani muzički stvaraoci prestavlja garant je da će i naredni festival zadržati već zavidan dostignuti nivo, kao jedan od značajnih kulturnih dogadjaja u Crnoj Gori. Budući da rožajski festival ima i svoje internacionalno veće, na kojem nastupaju učesnici iz inostranstva, Kujević je kazao da su u toku aktivnosti, odnosno kontakti sa poznatim muzičkim stvaraocima iz regiona i evrope kako bi se kompletirala lista učesnika iz inostranstva. Prvi čovjek rožajskog Centra za kulturu je kazao da im predstoje aktivnosti vezane za pripremu scene i scenarija festivala, pripreme plesnih grupa i dječjeg hora i da očekuje da će to tom segmentu muzičke smotre biti posvećena posebna pažnja kako bi jubilarni 25 festival ostavio poseban pečat i ostao u sjećanju učesnika i posjetilaca.

Zlatna Pahulja 2016

Na prvoj večeri festivala nastupiće  Miloš Vojinović sa kompozicijom ’’Dio planete’’ za koju je tekst napisala Milena Kuč. Publici će se sa numerom ’’Zažmuri’’, predstaviti Ana Klepić, a ’’Plesom na kiši’’ Predrag Pedja Nedeljković, za čiju kompoziciju tekst potpisuje Ana Klepić. Veselin Frenki Bogićević autor je muzike za pjesmu ’’Sreća’’, čije stihove potpisuje Tatijana Aleksić. ’’Ljubav je u modi’’ numera je Rifata Ramovića, čije stihove je potpisala Lela Stojanović. Sa kompozicijom ’’Mama’’ predstavlja se Svetlana Raičković, ’’Čuvam svijet’’ Danijel Alibabić, ’’Dnevnik’’, Lara Šćekić, ’’Violeta’’ Maja Rogić, ’’Pjesmo moja’’ Snežana Ćosović i ’’Grudvanje’’, aleksandra Filipović. Po tekstu Velimira Ralevića, ’’Pahulje zlatne Hailine’’ potpisuje Fadil Krasnići, ’’Prva žurka’’ kompozicija je Vesne Veljiović čiji tekst potpisuje Vladimir Andrić, dok numeru ’’Neda baka’’ potpisuje Ismet Mujević. Na festivalu će nastupiti Zdravko Djuranović i Nikola Radunović, sa kompozicijama ’’Brzi gonzales’’, odnosno ’’Zvijezda je rodjena’’.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR