ELKOS IZRAZIO INTERESOVANJE ZA IZGRADNJU TRŽNOG CENTRA SA BAZENOM I KUGLANOM

ELKOS IZRAZIO INTERESOVANJE ZA IZGRADNJU TRŽNOG CENTRA SA BAZENOM I KUGLANOM

2136
0
PODIJELITE
Prijem kod predsjenika opštine Ejupa Nurkovića

Direktor kosovske kompanije “Elkos Group” Ramiz Keljmendi razgovarao je sa predsjednikom Opštine Rožaje Ejupom Nurkovićem o otvaranju proizvodnih pogona u tom gradu, koji bi zapošljavali više od 200 radnika.

Keljmendi je kazao da je u pitanju nastavak ranije započetih razgovora, kada su njegovu kompaniju u Peći posjetili potpredsjednik Vlade Rafet Husović, i ministar saobraćaja Osman Nurković, te predsjednik Opštine, Nurković.

“Ima dosta prostora za uspostavljanje saradnje na tom planu. Poznato vam je da naša kompanija u Rožajama već ima svoje preduzeće koje obilježava 20 godina postojanja, kao i Tržni centar ETC, koji zapošljavaju preko 50 radnika i spremni smo da proširimo naše poslovanje u dijelu izgradnje novog tržnog centra sa propratnim sadržajima, koji bi imao zatvoreni bazen, kuglanu, zabavni park i sve ono što podrazumijevaju takvi objekti. U postojećem objekatu koji trenutno funkcioniše kao tržni centar bi organizovali proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, a u planu nam je i otvaranje manjeg tekstilnog proizvodnog pogona”, rekao je Keljmendi.

On kaže da su spremni da uđu u realizaciju projekata čim rožajska lokalna uprava stvori uslove za to.

“Veoma smo obradovani interesovanjem jedne uspješne kompanije da investira na ovom području u sadržaje koji nedostaju našem gradu. Izgradnja ozbiljnog tržnog centra na lokalitetu nekadašnjeg ‘Gornjeg Ibra’ potpuno se uklapa u naše planove kada je u pitanju valorizacija tog prostora. Takođe nam je važno da je prvi čovjek ‘Elkos Group’ zaintereovan i za otvaranje proizvodnih pogona u kojima bi posao našlo oko 200 novih radnika”, rekao je Nurković i dodao da ubrzo očekuje konkretizaciju razgovora, jer postoji spremnost Vlade Crne Gore koja “gazduje” imovinom “Gornjeg Ibra” da taj prostor ustupi lokalnoj upravi.

“Mi smo već uradili idejno rješenje za taj prostor i naišli smo na razumijevanje Vlade da nam ustupi prostor za realizaciju planiranih projekata, tako da očekujemo da će konkretitzacija dogovora sa kompanijom ‘Elkos Group’, uslijediti veoma brzo”, rekao je Nurković.

Faruk Kalić, RTCG

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR