„KARAVAN PRIJATELJSTVA“ STIGAO U ROŽAJE, VEČERAS NA GRADSKOM TRGU BIĆE UPRILIČEN...

„KARAVAN PRIJATELJSTVA“ STIGAO U ROŽAJE, VEČERAS NA GRADSKOM TRGU BIĆE UPRILIČEN VELIKI IFTAR

211
0
PODIJELITE
Tehničke pripreme

Traju pripreme za ramazanski programm i veliki iftar koji organizuju opština Bajrampaša iz Republike Turske u saradnji  sa Humanitarnom organizacijom „Bereket“, Islamskom zajednicom iz Crne Gore i opštinom Rožaje koji će večeras biti upriličen na gradskom trgu u Rožajama.

Uz iftar, biće upriličen i kulturno-zabavni program koji će izvoditi umjetnici iz Turske a svoj nastup imat će međunarodno nagrađivani KUD „Vrelo Ibra“ iz Rožaja.

Uz visoke zvanice među kojima će biti predstavnici TIKA-e, kao i predstavnici političkog i javnog života, pozvani su svi građani Rožaja i gosti iz susjednih opština da prisustuju ovom „Karavnu prijateljstva“ kako i zvanično nosi naziv ova organizacija.

Predsjednik opštine Rožaje gospodin Ejup Nurković istakao je da je ovo poruka prijateljstva, mira i zdrave saradnje, između dva naroda, dvije države i dvije opštine, te zahvalio opštini Bajrampaša koja je glavni inicijator ovoga „Karavana prijateljstva“ . Između ostaloga predsednik ističe, da ovakvi projekti doprinose boljim neđuljudskim i međudržavnim odnosima. Još jednom je pozvao građane iz svih mjesnih zajednica  sa cijele teritorije Opštine Rožaje, da sa svojim porodicama dođu na večerašnji  iftar i druženje i da svojim prisustvom daju podršku ovoj nadasve lijepoj ideji.

Cijeli program prenosit će državna televizija TRT-AVAZ kao i jedna od najgledanijih privatnih televizija u Trurskoj „Rumeli tv“.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR