MINISTAR ZDRAVLJA DR KENAN HRAPOVIĆ SA SARADNICIMA, POSJETIO OPŠTINU ROŽAJE

MINISTAR ZDRAVLJA DR KENAN HRAPOVIĆ SA SARADNICIMA, POSJETIO OPŠTINU ROŽAJE

828
0
PODIJELITE
Posjeta ministra Hrapovića opštini Rožaje

Danas je Opštinu Rožaje posjetio ministar zdravlja dr Kenan Hrapović gdje je sa predsjednikom opštine gospodinom Ejupom Nurkovićem i saradnicima razgovarao na temu poboljšanja zdravstvenih usluga kao i uslova u samom Domu zdravlja.

Ministar Hrapović je kazao da Ministarstvo zdravlja Crne Gore na čijem je čelu, ima u planu da prije svega podigne energettsku efikasnost zgrade Doma zdravlja u Rožajama tako što će se raditi termo izolacija fasade gdje će u zimskim uslovima unutarnja temperatura iznositi idealnih 24 stepena.

Osim toga, Rožajski Dom zdravlja dobit će savremeni ultrazvuk a u planu je da se male hirurške intervencije rade u Rožajama.

Razgovarano je i na temu pokretanja ambulanti u većim mjesnim zajednicama kako bi mještani imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu što bi u mnogome olakšalo pružanje usluga pregleda i manjih medicinskih intervencija.

U planu je i izgradnja novog urgentnog centra(Hitne pomoći) koja bi se nalazila u neposrednoj blizini postojeće gdje bi se također pobolšali uslovi kao i sami kapaciteti a bila bi opremljena najsavremenijom opremom.

Predsjednik Opštine gospodin Ejup Nurković, zahvalio se ministru na posjeti te kazao da će loklna uprava biti partner u svim sferama kada je u pitanju poboljšanje uslova rada i liječenja u rožajskom Domu zdravlja.

Delegaciju Ministra Hrapovića činili su: državni sekretar Milovan Vujović, gen.direktorke Milica Škiljević i prof. dr Vesna Miranović te Mira Radović, Jelena Pelević i Jelena Rabrenović-predstavnice Fonda za zdravstveno osiguranje.

RT ( Foto:CIS)

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR