NA JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU STUDIJE LOKACIJE HAJLA-ŠTEDIM NURKOVIĆ APELOVAO

NA JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU STUDIJE LOKACIJE HAJLA-ŠTEDIM NURKOVIĆ APELOVAO

520
0
PODIJELITE
šTEDIM

NA JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU STUDIJE LOKACIJE HAJLA-ŠTEDIM NURKOVIĆ APELOVAO: “OPOZIVIJQ DA GLASA ZA DOKUMENT”

U Rožajama je održana javna rasprava o nacrtu ,,Studije lokacije Hajla-Štedim’’, na kojoj je konstatovano da je ovaj lokalitet bogom dan za razvoj zimskog, ljetnjeg, zdravstvenog i sportskog turizma. Predsjednik opštine Ejup Nurković je naglasio da je otvaranje Hajle prioritet te da je usvajanje tehničke dokumentacije veliki korak za razvoj turizma uopšte. Nurković je kazao da je riječ o višemilionskom projektu koji opština realizuje fazno u partnerstvu sa Vladom i Ministarstvom turizma i održivog razvoja.

Radovi na asfaltiranju

-U prvoj fazi je izvršen proboj puta do Štedima, a u toku je realizcija druge i treće faze ovog značajnog posla. Ovaj projekat je za našu opštinu, kao i za Crnu Goru veoma važan s obzirom na to da na ovom lokalitetu imamo velike količine snijega koje se zadržavaju više od pola godine, što znači da isto toliko može i da traje zimski turizam.Važno je istaći da će budući kapaciteti koji će se prostirati na 4.300 hektara, sadržati 1.600 ležajeva što govori o ozbiljnosti projekta. Nadamo se da će se dokumenta za pomenuti projekat što prije naći pred odbornicima na usvajanje, nakon čega ćemo raspisati tender kako se ne bi kasnilo sa njegovom realizacijom – kazao je Nurković, koji je apelovao na sve političke subjekte da podrže dokument.
-S obzirom na važnost projekta apelujem na sve političke subjekte da podrže dokument o realizaciji ovog projekta koji će se pred odbornicima naći na prvom narednom zasjedanju lokalnog parlamenta – apeluje Nurković, koji je pozvao opozicione odbornike koji više od pola godine bojkotuju sjednice Skupštine opštine da se vrate u skupštinske klupe kako bi ovaj dokument dobio zeleno svjetlo i kako bi se što prije krenulo u njegovu realizaciju.

DAN

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR