ROŽAJAC EDIB ŠALJIĆ U SVOM RODNOM MJESTU PRAVI “GASULHANU”

ROŽAJAC EDIB ŠALJIĆ U SVOM RODNOM MJESTU PRAVI “GASULHANU”

11271
0
PODIJELITE
ŠALJIĆ

Rožajac Edib Šaljić u svom rodnom mjestu „Crnča“ kod Rožaja, odlučio je da izgradi gasulhanu koja će kako kaže, upotpuniti harem džamije koju su svojim sredstvima sagradili mještani ovoga sela.

Šaljić između ostaloga kaže: „Želimo da naše rahmetlije na bolji svijet ispraćamo dostojanstveno, uz svo poštovanje i to je prava namjena ovoga hajrata. Objekat će biti opremljen po svim standardima koje nalaže njegova namjena, što će svakako olakšati opremanje rahmetlije što je ujedno olakšica i za porodicu koju zadesi iskušenje koje po odredbi Svevišnjega kuca na vrata sviju nas, kaže između ostaloga Šaljić.

Džamija u Crnči

Edib Šaljić je dokazani humanista koji se već godinama bavi humanitarnim radom, te je osim pomaganja socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Sandžaka, posredovao je i u upisima studenata na univerzitetima u Turskoj.

Budući izled gasulhane

Praviti hajrate, pomagati ljudima u socijalnoj potrebi, pomagati školovanje djece i omladine, svakako su neizbrisiva i trajna dobra djela koja čovjeka oplemenjuju i daju mu epitet dobrotvora i humaniste, što Edib u stvari i jeste.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR