ROŽAJAC ERKO KALAČ OBEZBIJEDIO STIPENDIJE ZA 40 UČENIKA IZ ROŽAJA

ROŽAJAC ERKO KALAČ OBEZBIJEDIO STIPENDIJE ZA 40 UČENIKA IZ ROŽAJA

4585
0
PODIJELITE
Ernes Erko Kalač

Za četrdeset učenika po 100 eura

Iako već duže od dvije decenije živi I radi u Njemačkoj, rožajac prof.dr Ernes Erko Kalač,ne zaboravlja rodni kraj I ljude u njemu. Ovaj poznati dobrotvor koji je u nekoliko navrata na razne načine pomagao pojedince I ustanove iz Rožaja, ovih je dana podijelio jednokratne stipendije od po stotinu eura,  za  četrdesetoro talentovanih učenika iz Rožaja. Kalač je takodje darovao I talentovanog džudistu, Jusufa Nurkovića, sa 200 eura. Uručujući nagrade, on je kazao da je donaciju izdvojio iz sopstvenih sredstava jer mu je cilj da podstakne mlade da se još više zalažu za sticanje znanja I napretka u okviru zajednice.

-Ovom donacijom sam želio da obradujem djecu, talentovane učenike, medju kojima ima onih bez roditelja I sa hendikepom a koja imaju perspektivu u postizanju znanja I to je jedini motiv koji me je rukovodio da se odlučim na ovaj korak – kazao je Kalač, naglašavajući da će se truditi da I u narednim godinama na sličan način pomaže talentovane učenike I sportiste iz njegovog rodnog kraja.

Prilikom dodjele novčanog iznosa,Kalač se obratio učenicima I njihovim roditeljima I tom prilikom kazao da na ovaj način želi da  izrazi poštovanje prema njihovom odnosu prema obrazovanju.

-Želim da izrazim poštovanje vašim roditeljima što su ostali u ovom gradu kojeg zajedno sa nasljednicima održavaju I grade budućnost. Ja sam otišao za svojim snovima a vama preporučujem da budete dobri I da vam idoli budu profesori, ljekari I drugi obrazovani ljudi. Da bi ste postali uspješni biće vam potrebno puno truda, rada, učenja I odricanja. Znam to jer sam I sam prošao taj put na kojem je bilo dosta prepreka ali ja sam uspio da ih preskočim I uspio da ostvarim dječaki san. Ovo vam govorim da bi ste znali da svako od vas može na častan način biti uspješan – kazao je Kalač, ističući da su znanje I učenje perspektiva za budućnost.

Stipendije su dobili, Nedim Luboder, Eldin Kalač, Senida Kalač, Elmin Kalač, Seidik Kalač, Armin Kalač, Semir Kalač, Ajlan Kalač, Ishak Agović, Tomislav Bulatović, Minela Alomerović, Ajša Tahirović, Ena Hajdarević, Bakir Tahirović, Irman Sijarić, Amila Kalač, Tarik Luboder, Ibrahim Balota, Ermir Ljaić, Zehra Šabović, Eldin Hot, Anja Prekajski, Ardian Adrović, Amina Redžović, Lida Nurković, Karim Kalač, Daris Demić, Seida Tahirović, Aleksa Garović, Emin Bučan, Ema Kalač, Arijana Tahirović,  Aldin Fazlić, Alim Huremović, Esma Hadžić, Ado Sutović, Zilhan Kurpejović i Lamija Dacić.

RT(Piše:F.Kalić)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR