ROŽAJE POSJETILI PREDSTAVNICI FEDERACIJE BALKANSKIH UDRUŽENJA IZ REPUBLIKE TURSKE

ROŽAJE POSJETILI PREDSTAVNICI FEDERACIJE BALKANSKIH UDRUŽENJA IZ REPUBLIKE TURSKE

927
0
PODIJELITE

U protekla dva dana u posjeti opštini Rožaje boravili su predsjednik i generalni sekretar Asocijacije balkanskih udruženja iz Republke Turske, Reccep Varol(Redžep Varol) i Suat Nurkan.

Cilj posjete bio je razmatranje načina i mogućnosti za pomoć projektima koje radi Opština Rožaje.

Goste su riječima dobrodošlice dočekali predsjednik Skupštine Husejin Kurtagić i potpredsjednik opštine Mirsad Azemović sa saradnicima.

Predsjednik Skupštine sa gostima iz Turske -Varolom i Nurkanom

Ova krovna institucija Balkanskih udruženja do sada je posredovala i podržala veliki broj projekata u zemljama okruženja gdje su uložena impozantna novčana i druga sredstva.

Većinom pomažu obnovu i izgradnju infrastrukture, obrazovnih i zdravstvenih ustanova i institucija uključujući i pomoć institucijama i udruženjima koja zastupaju osobe sa invaliditetom. Ujedno, posreduju u pregovorima sa potencijalnim investitorima iz Republke Turske, prezentujući im potencijale  gradova i regija koje posjećuju.

Doček gostiju

Također, obišli su i Centar za djecu sa posebnim potrebama te se upoznali sa načinom funkcionisanja, a direktorica g-đe Dženita Kurtagić, upoznala ih je sa načinom rada i funkcionisanja ove ustanove te sa deficitom u određenim aparatima koji su potrebni kako bi se poboljšala efikasnost terapija i tretmana. U svom obraćanju, predsjednik Asocijacije gospodin Redžep Varol, kazao je da je ovo najbolje organizovana ustanova ovoga karaktera koje je do sada obišao a bilo ih je mnogo, te obećao konkretnu pomoć.

Sastanak sa predstavnicima opštine Rožaje

Sastanak sa predstavnicima opštine Rožaje trajao je skoro tri sata gdje su službenici opštine iz skoro svih resora, iznijeli određene projekte o kojima je detaljno razgovarano. Usmeno i pismeno, prezentovano je nekoliko projekata koji su od vitalnog značaja za naš grad i razvoj.

Razgovaralo se na temu razvoja poljoprivrede, stočarstva, komunalne i sportsko-turističe infrastrukture, turizma uopšte, medija, zaštiti životne sredine te o organizaciji biznis foruma koji bi se održao u Rožajama.

Sa sastanka

Ovaj sastanak ocijenjen je kao jako koristan i konstruktivan te je otvorio vrata za dalju saradnju na svim poljima, uz pomoć Vlada i loklanih zajednica kako bi se razmijenila određena iskustva a najavljene su i studijske posjete Turskoj.

Predsjednik opštine Rožaje gospodin Ejup Nurković, u svom pismu, zahvalio se gostima iz Republike Turske na posjeti i zalaganju na polju intenzivnije saradnje i komunikacije u narednom periodu.

RT(foto:CIS)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR