RTV ’’Rožaje’’ u osnivanju predstavila projekt ’’Ohrabriti obeshrabrene’’

RTV ’’Rožaje’’ u osnivanju predstavila projekt ’’Ohrabriti obeshrabrene’’

173
0
PODIJELITE
Sa sastanka RTR

 

Lokalna Radio televizija kreće polovinom septembra 2017.

U organizaciji RTV Rožaje u osnivanju, prestavljen je projekt ’’Ohrabriti obeshrabrene’’ koji je finansiran od EU u iznosu od oko stotinu hiljada eura. Direktor RTV, Mirsad Feleć je kazao da su projekat u partnerskom odnosu realizovali  RTV Rožaje i rožajsko Udruženje paraplegičara, gdje će biti uposleno i nekiliko osoba sa invaliditetom.

Za potrebe ovog projekta edukovaće se osobe sa invaliditetom. Nama je televizija prijeko potrebna kako bi obogatili medijsku scenu ove opštine i ovo je šansa za zapošljavanje mladih i sposobnih ljudi – kazao je Feleć.

Predsjednik opštine Ejup Nurković je kazao da lokalna uprava stoji čvrsto iza projekta osnivanja lokalne RTV i spremna je da da punu podršku tom projektu. Ocijenio je da je veoma važno i što će se kroz realizaciju projekta doprinijeti boljoj i bržoj informisanosti gradjana o svim značajnim dogajajima na lokalnom nivou ali i dati prilika osobama sa invaliditetom da dobiju posao i pokažu da nijesu ništa manje vrijedni od osoba bez invaliditeta.

U ime Udruženja paraplegičara, Jasminko Nokić je kazao da je ovaj projekat dobar put na kojem će Rožaje biti prepoznatljivo po pružanju pažnje osobama sa invaliditetom kroz njihovu socijalizaciju i zapošljavanje.

-Osobe sa invaliditetom se suočavaju sa siromaštvom i visokom stopom nezaposlenosti, te barijerama koje ih isključuju iz punog i efikasnog učestvovanja u društvene tokove. Kontradiktornost je da su ovi problemi ostali društveno nevidljivi pa se i osobe sa invaliditetom osjećaju nevidljivima u svojim zajednicama iako očekuju da imaju jednake mogućnosti. Zato smo ohrabreni što ćemo u budućoj RTV Rožaje raditi četiri osobe sa invaliditetom, članovi našeg udruženja – kazao je Nokić

Projekat menadžer,Mehmed Kujević je kazao da je u toku nabavka opreme i edukacija zapošljenih i da se početak rada RTV Rožaje, očekuje polovinom semptembra.

Sastanku su prisustvovali i presjednik SO Rožaje Husejin Kutragić, potpredsjednik opštine Mirsad Azemović te predstavnici Zavoda za zapošljavanje i predstavnici medija.

RT(piše: F.Kalić)

 

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR