SAMIR NURKOVIĆ – MLADI DOKTOR MEDICINE SA UNIVERZITETA U ANKARI

SAMIR NURKOVIĆ – MLADI DOKTOR MEDICINE SA UNIVERZITETA U ANKARI

7018
0
PODIJELITE
dr Samir Nurković

Rožaje bogatije za još jednog mladog doktora medicine

Prije nekoliko dana, Rožajac  Samir Nurković uspješno je završio Medicinski fakultet „Hacitepe“  u Ankari, kao jedan od najuspješnijih studenata na ovom prestižnom univerzitetu.

GODINU DANA UČIO JEZIK I ŠEST GODINA MEDICINU

                Samir je prije početka studiranja, godinu dana učio Turski jezik koji je uspješno savladao. Poslije toga, nastavio je svoje šestogodišnje školovanje sa veoma dobrim rezultatima, konstantno se trudeći da izvuče maksimum od svojih profesora kako u teorijskoj tako i u praktičnoj nastavi a rezultat napornog rada i zalaganja rezultirao je time da je diplomirao prije roka.

UČITI MEDICINU U TURSKOJ PEDSTAVLJA POSEBNU ČAST I ZADOVOLJSTVO

Dr Nurković za naš portal između ostaloga kaže: „Republika Turska  koja u posljednjih dvanaest godina bilježi konstantan rast na svim poljima tako i razvoju medicine, pozicionirala se u sam vrh svjetske ljestvice kada su u pitanju medicinska dostignuća.

U svakom slučaju, učiti medicinu u jednom tako naprednom sistemu predstavlja posebnu čast i zadovoljstvo a ujedno podstiče na maksimalnu posvećenonst za nova saznanja i novo pomijeranje granica, što medicina kao humani poziv i nosi sa sobom, kaže između ostaloga dr Nurković“.

INTELEKTUALNIM STAZAMA SVOJE BRAĆE I SESTARA

Svoju dalju profesionalnu nadgradnju, dr Samir Nurković želi nastaviti specijalističkim studijama kardiologije, koja ga je kako kaže, oduvijek najviše i privlačila a sve će zavisiti od broja osvojenh poena jer je interesovanje za ovu specijalizaciju jako veliko.

dr Samir sa porodicom

Inače,imao je sve predispozicije da bude uspješan student, slijedeći primjer svoje baće i sestara koji su također akademski građani.

PLEMENITI TRAGAČ ZA ZNANJEM I NAUKOM

Ovo je još jedan dokaz da je Rožaje riznica talenata koji ostvaruju vrhunske rezultate na svim poljima, sa ponosom promovišući svoju državu, svoj grad i sve ljudske vrijednosti koje su kao miraz odnosili sa sobom na sve četiri strane svijeta u svom neumornom traganju za znanjem i naukom.

Naš dr Samir Nurković je jedan od njih.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR