SUPERTALENTOVANI ROŽAJAC RIJAD DEDEIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U BUDIMPEŠTI

SUPERTALENTOVANI ROŽAJAC RIJAD DEDEIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U BUDIMPEŠTI

5153
0
PODIJELITE
Rijad Dedeić - džudista svjetskog ranga

Poznato je da je Rožaje rasadnik džudo talenata, koji su osvajali i dalje osvajaju najsjajnija odličja na značajnim takmičenjima (svjetskim, evropskim, mediteranskim, balkanskim). Jedan od takvih supertalenata koji je postigao velike rezultate, kojima se može pohvaliti mali broj džudista je Rijad Dedeić koji se uveliko sprema za svjetsko prvenstvo.

Selfi u pauzi

Rijad je svoju karijeru počeo u džudo klubu “Ibar”, a odlaskom na studije karijeru nastavlja u džudo klubu “Bosna”, u Sarajevu, uz trenera Branislava Crnogorca.

Nabrajanje medalja i pobjeda, mečeva i trofeja ni izbliza ne može opisati jednog mladog i izuzetnog čovjeka, kao i sjajnu ličnost kakva je Rijad Dedeić.

Rijad u rodnim Rožajama

U intervjuu za RT Rijad kaže: “Imao sam lijepo detinjstvo. U Rožajama sam vrijeme provodio u igri, za razliku od današnje djece, volio sam da skijam i planinarim. Roditelji su me ohrabrivali da se bavim sportom i sport je postao sastavni dio moga života. Otići na svjetsko prvenstvo ima veliku težinu s obzirom na kvalitet takmičara. Ovo je najjače takmičenje i konkurencija će biti paklena, ali se ne bojim jer sam u ekstra formi i što je najbitnije totalno rasterećen idem na takmičenje. Odradio sam Olimpijski kamp u Poreču, trening kamp u Fojnici koji je vodio Driton Kuka, jedan od najboljih svjetskih trenera, kao i pripreme u Trebinju. Finaliziranje priprema će se održati u Sarajevu uz svoje kolege, pod budnim okom trenera Crnogorca.

Na takmičenju

Sparingovanje sa vrhunskim sportistima i mojim prijateljima, Harunom Sadikovićem i Ibrom Miladinom, mi je koristilo i mislim da će mi mnogo pomoći na ovom za mene vrlo bitnom takmičenju.

Cilj mi je ostvarenje svjetske titule. Želim i uradiću sve što je u mojoj moći da to i ostvarim. Mada meni iskreno nikada nije bio cilj da pobijedim, već da dam sve od sebe jer kad se oslobodite straha od gubitka onda možete sve.

Sa koleginicom

Najveća ambicija mi je da ostvarenim rezultatima ispunim normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Smatram da je najznačajniji moment u sportskoj karijeri, svakog sportiste, učestvovanje na Olimpijadi i nadam se da će mi se posrećiti da 2020. učestvujem i tamo pružim svoj maksimum.” -završava uz osmjeh Rijad.

Poslije borbe

Način treninga, ishrana, izuzetna fizička snaga i mentalna čvrstina bile su recept da se stvori šampion.
Ovaj mladi gorštačko-stasiti borac nam dokazuje da su svi snovi dozvoljeni i da mogu postati stvarnost. Da se ne treba ograničavati u ciljevima, jer samo na taj način možete dostići maksimum. Rijadu je to danas svjetsko, a jednog dana ako Bog da i Olimpijsko odličje. Mi mu želimo da se okiti i tim zvanjem, i nastavi da bude ponos našega grada.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR