TURSKA ASOCIJACIJA BALKANSKIH UDRUŽENJA „Dünbalfed“ DNEVNOM CENTRU U ROŽAJAMA OBEZBOJEDILA LOGOPEDSKI SET-VRIJEDNOST...

TURSKA ASOCIJACIJA BALKANSKIH UDRUŽENJA „Dünbalfed“ DNEVNOM CENTRU U ROŽAJAMA OBEZBOJEDILA LOGOPEDSKI SET-VRIJEDNOST DONACIJE 3.000 EURA

401
0
PODIJELITE

Rožajskom „Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju“uručena vrijedna donacija – logopedski set, koji je donirala Svejtska asocijacija balkanskih udruženja iz Republike Turske (Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu – Dünbalfed).

Naime, predstavnici pomenute asocijacije, predsjednik g-din Redžep Varol i generalni sekretar g-din Suad Nurkan, prije dva mjeseca posjetili su opštInu Rožaje gdje su održali nekoliko sastanaka sa predstavnicima lokalne vlasti te posjetili nekoliko institucija i ustanova uključujući i Dnevni centar.

Direktorica Dnevnog centra g-đa Dženita Kurtagić, upoznala ih je tada sa planom i programom rada te uslovima u kojima se edukacia i rehabilitacija obavljaju. Tom prilikom, obećana je donacija logopedskog seta, koja će itekako biti od pomoći korisnicima Centra koji imaju smetnje u govoru.

Prethodna posjeta Redzepa Varola i Suata Nurkana

Predsjednik Asocijacije g-din Redžep Varol i generalni sekretar g-din Suad Nurkan, poručili su iz Istanbula da je ova donacija samo početak zdrave i dobre saradnje sa lokalnom upravom i njenim institucijama te da će se ona nastaviti i u buduće u cilju uspostavljanja čvršćih veza i bolje saradnje na svim poljima.

Direktorica Dnevnog centra g-đa Dženita Kurtagić, zahvalila se na ovoj vrijednoj donaciji čija ojednost prelazi 3.000 eura, te kazala da će ovaj set odmah naći svoju primjenu, jer postoje korisnici kojima je itekako potreban.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR