U OŠ “DONJA LOVNICA” UPRILIČENO PREDAVANJE NA TEMU “DROGA KRAJ SLOBODE”

U OŠ “DONJA LOVNICA” UPRILIČENO PREDAVANJE NA TEMU “DROGA KRAJ SLOBODE”

914
0
PODIJELITE

U Osnovnoj školi „Donja Lovnica“ u Rožajama,  upriličeno je predavanje i predstavljen je priručnik o ovisnostima pod nazivom “Droga, kraj slobode”, u izdanju humanitarne organizacije IHH i organizacije Zeleni polumjesec (Yesilay).

Na inicijativu direktora OŠ „Donja Lovnica“ Asmira Hasovića uz pomoć nastavnog osoblja i Đačkog parlamenta, organizovano je predavanje na temu „Droga kraj slobode“ koja je podržana od strane Humanitarnih organizacija iz Republike Turske koja su donirale visokokvalitetne brošure na 54 stranice, urađene od strane svjetskog tima stručnjaka za PAS (psiho aktivne supstance).

Učenicima od VI do IX razreda, pedagog  Aida Skarep, govorila je o o vrstama PAS (psiho aktivnih supstanci) te o posljedicama koje prouzrokuje njihovo korištenje. Također, Skarep je stavila akcenat načine i metode prevencije i zaštite.

Rad učenika i pedagoga

Članovi Đačkog parlamenta su uz podršku nastavnice Almire Murić i Mersije Mahmutović, uradili su panoe, koje su izložili u školskom holu a koji na kreativan i originala način prikazuju zadatu temu.

HASOVIĆ: “cilj nam je informisati djecu i roditelje”

Direktor škole Almir Hasović kazao je kako je ovisnost o narkoticima i alkoholu danas postala globalni problem ljudskog zdravlja koji odvodi milione ljudi u smrt, te da je cilj ovog predavavanja i uručivanja priručnika, informisati i podići svijest o ovisnosti kod mladih, ali i roditelja.

Direktor se zahvalio donatorima brošura koje su posredstvom NVO „Karika“ i koordinatora Ediba Šaljića, stigle u školu u Donjoj Lovnici koja se ovim predavanjem pridružila školama u regionu koje su organizirale ovaj edukativni čas i podjelu brošura.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR