UČENICI SREDNJE STRUČNE ŠKOLE “ROŽAJE” U POSJETI VJERSKIM I KULTURNIM OBJEKTIMA U...

UČENICI SREDNJE STRUČNE ŠKOLE “ROŽAJE” U POSJETI VJERSKIM I KULTURNIM OBJEKTIMA U ROŽAJAMA

196
0
PODIJELITE
Posjeta Muzeju

Učenici Srednje Stručne škole Rožaje smjera turistički tehničar su u okviru plana i programa koji se tiče upoznavanja  učenika sa sakralnim spomenicima kulture grada Rožaja  realizovali posjetu Kučanskoj džamiji,crkvi Ružici i zavičajnom muzeju Ganića Kula, sa profesorima Harisom Kalačem i Jelenom Ivanović-Đukić.

Ovo je ujedno prilika da se učenici iz naše opštine upoznaju sa kulturnim i vjerskim običajima, kulturom i tradicijom svog grada i mogućnostima korišćenja istih u turističke svrahe.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje Srednja Stručna škola realizuje a tiče se upoznavanja učenika sa najvažnijim elementima jednoga društva.

Posjeta crkvi

Ovom prilikom se zahvaljujemo glavnom imamu Medžlisa IZ u Rožajama Rejhanu efendiji Hotu, Parohu pravolsavne crkve “Ružica” Slobodanu Radojeviću i direktoru Muzeja Ganića kula gosp. Sutoviću.

Posjeta galeriji muzeja

Podsjećamo da je Srednja Stručna škola Rožaje, na čelu sa direktorom Iskom Bećovićem unaprijedila koordinaciju sa lokalnom upravom opštine Rožaje a pomaci su već vidljivi.

Također podsjećamo da se radi na nekoliko projekata čijom implementacijom će se poboljšati i modernizovati izvođenje redovne nastave u teorijskom i praktičnom dijelu časa kao i vannastavnim aktivnostima.

RT(izvor:Srednja Stručna škola Rožaje)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR