VOLONTERI GIMNAZIJE”30.SEPTEMBAR” UČESNICI SEMINARA”MLADI I KOCKANJE”

VOLONTERI GIMNAZIJE”30.SEPTEMBAR” UČESNICI SEMINARA”MLADI I KOCKANJE”

392
0
PODIJELITE
Radna atmosfera

Volonteri naše škole Ema Murić, Vedad Selmanović i Elma Balota učestvovali su na seminaru za vršnjačke edukatore na temu „Mladi i kockanje“ koji je održan u hotelu Adria u Baru u periodu od 5. do 7. marta 2018.godine na predlog profesorice Adise Malagić. Seminar je realizovan u okviru Savjetovališta Entera – Podgorica koje funkcioniše u sklopu Asocijacije za demokratski prosperitet Zid (ADP-Zid) i bavi se prevencijom zavisnosti od kockanja i pružanjem specijalizovanog tretmana osobama koje kockaju na problematičnom i patološkom nivou.
Cilj organizovanja obuke jeste edukacija učenika o patološkom kockanju srednjih škola iz gradova sa sjevera i juga Crne Gore i njihovo osposobljavanje za sprovođenje prevencije zavisnosti od kockanja među svojim vršnjacima. Predavači na seminaru su bili eminentni stručnjaci iz ove obalasti na nivou Crne Gore. Znanje koje su stekli polaznici seminara će kroz niz radionica prezentirati drugarima u svojoj školi .
Nedavno je u našoj školi sprovedeno istraživanje o zastupljenosti kockanja među mladima koje su sprovele volonterke naše škole Amina Bibić , Sara Sutović i Adrijana Agović zajedno  sa profesorima Adisom Malagić, Muhamedom Šaljićem ,Seidom Mujević i Sanelom Kalač a u saradnji sa ADP ZID-om iz Podgorice.Rezultati ovog istraživanja biće poznati početkom aprila kada će biti objavljeni i predstavljeni na nivou lokalne uprave od strane ADP ZID-a i Savjetovališta Entera kako učenicima  profesorima i roditeljima.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR