ZBOG ČEGA JE ODLOŽEN NASTAVAK RADOVA NA PROJEKTU “ĆOSOVSKO VRELO”

ZBOG ČEGA JE ODLOŽEN NASTAVAK RADOVA NA PROJEKTU “ĆOSOVSKO VRELO”

1172
0
PODIJELITE
Ćosovsko vrelo / fotoilustracija RT

Tek prje 15-stak dana nastavljeni radovi na projektu Ćososovsko vrelo u rožajskoj opštini planirani za ovu godinu

Administrativne barijere odložile nastavak izgradnje vodovoda

Zbog administrativnih barijera,propuštena je praktično cijela ovogodišnja gradjevinska sezona,kada je u pitanju nastavak izgradnje vodovoda Ćosovsko vrelo,projekta vrijednog 1,9 miliona eura čijom realizacijom treba da se riješi višedecenijski problem vodosnadbijevanja za sedam rožajskih mjesnih zajednica u kojima živi 750 domaćinstava odnosno oko 4000 stanovnika. Prema riječima Mirsada Džudževića,direktora Dorekcije za izgradnju i investicije,nastavak radova na toj investiciji ,započetoj 2015.godine,je krenuo tek prije 15-tak dana.
-U ovoj godini je početak radova na ovom prijektu je kasnio isključivo zbog administrativnih problema, jer je Direkcija javnih radova, u čijoj režiji se realizuje izgradnja, na početku godine organizaci ono pripadala Ministarstvu saobraćaja dok je u drugom kvartalu došlo do reaorganizacije tako da je Direkcija pripala Ministarstvu održivog razvoja i turizma. U medjuvremenu je došlo i do izmjene Zakona o javnim nabavkama, što je sve prestavljalo prepreku za nastavak planiranih radova čime je izgubljen najveći dio gradjevinske sezone koja je na sjeveru veoma kratka-rekao je Džudžević.

Džudžević na terenu/Ćosovsko vrelo: FOTO: CIS

On je izrazio zadovoljstvo zbog povoljnih vremenskih prilika koje još uvijek taju na sjevru zemlje što je omogućilo da se makar dio planiranih poslova završi u ovoj godini.
-Na sreću ovih dana povoljne vremenske prilike su omogućile nastavak radova i nadoknadjen je značajan dio izgubljenog vremena tokom sezone, što bi trebalo da omogući da se u narednoj godini udje sa malim kašnjenjem u dinamici radova-rekao je Džudžević.
On je kazao da je u pitanju kapitalni projekat za rožajsku opštinu i podsjetio na uradjeni dio posla u protekle dvije godine.
-U 2015. realizovana je takozvana prva faza kada je uradjena kaptaža izvorišta, postavljena hlorinatorska stanica i realizovan elektroenergetski priključak, u šta je uloženo oko 160.000 eura. U 2016-toj je uradjen distributivni cjevovod za selo Ćosovica u dužini 2200 m. i za Gornju Lovnicu 700 m. Kao i primarni cjevovod u dužini od 2400 m. U taj dio posla je uloženo oko 340.000 eura.U ovoj godini je u toku izgradnja cjevovoda za Klanac i Donju Lovnicu. Radi se o trećoj fazi u okviru koje su planirani radovi vrijedni oko 350.000-rekao je Džužević.

Prvi čovjek Direkcije za izgradnju i investicije je kazao da će radovi na ovom projektu u ovoj godini teći sve dok to vremenski uslovi dozvole i da očekuje da će izgradnja vodovoda Ćosovsko vrelo biti završena naredne godine.

RT(piše:F.Kalić)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR