ŠKOLA ODBOJKE I KOŠARKE “RASTIMO” BROJI PREKO 60 POLAZNIKA

ŠKOLA ODBOJKE I KOŠARKE “RASTIMO” BROJI PREKO 60 POLAZNIKA

352
0
PODIJELITE
Treneri škole "RASTIMO"

LICENCIRANI TRENERI ZA KOŠARKU I ODBOJKU, MAKSIMALNO POSVEĆENI DJECI

foto/Ahmed Luboder

Kako je RT ranije pisao, polaznike treniraju licencirani treneri sa kojima smo imali priliku razgovarati na subotnjem teningu.

SADRŽAJNI TRENINZI

Odbojkaški trener, Edin Šabović kaže: osim što djeca ne gube vrijeme na ulici, sport je jako važan za njihov pravilan razvoj i stvaranje zdravih navika, jer kada zavole sport po automatizmu stvaraju odbojnost prema porocima. Samim tim, socijalizacija i druženje je također jedan od bitnih segmenata koji djeca uče kroz sport. Nastojimo da trenizi budu sadržajni i efektni i za sada ide jako dobro. Škola odbojke broji 30 polaznika a tu je i škola košarke koju vode moje kolege, tako da se nadopunjujemo i pomažemo jedni drugima a sve za boljitak naših mališana.

RAST POZITIVNOG TRENDA

Košarkaški treneri, Alija Dedeić i Hamdija Šabović, također dijele mišljenj svoga kolege Edina i smatraju da ako se nastavi ovako pozitivan trend i odziv, to će se itekako pozitivno odraziti na naše društvo uopšte. Jer, kako kažu, dvorana rapolaže odličnim uslovoma a ne manjka ni naše volje niti želje da se maksimalno posvetimo radu sa djecom jer smo sigurni da će to donijeti dobre rezultate.

Sportski centar u Rožajama, svojim novim imidžom poslovanja, iako trenutno u nepovoljnoj finasijskoj situaciji, uspijeva da održi zacrtani plan i program rada, a pozitvini rezultati su već vidljivi.

Uz profesionalne trenere, tu je i doktor, specijalista sportske fizioterapije, koji prati rad i razvoj djece koja se prijavljuju. Može se reći da je ovo jedan timski i dobro organizovan tim, tako da su djeca koja treniraju, zaista u sigurnim rukama.

Poštovani roditelji, draga djeco, Više informacija o školi “RASTIMO” možete nači na flajerima koje Vam prezentujemo ili na FB profilu: (Sportski Centar Rožaje)

Image (8) Image (7)

 

piše: Mirza Luboder/fotografije/Ahmed Luboder(rozaje todaj)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR