“Lacosta” pobjednik memorijala Emir Dedeić – Dedo održanog u Rožajama

“Lacosta” pobjednik memorijala Emir Dedeić – Dedo održanog u Rožajama

385
0
PODIJELITE
Sa Turnira

U dvorani na Bandžovom brdu održan je jedanaesti po redu memorijalni turnir u malom fudbalu Emir Deddeić Dedo, uz učešće 10 ekipa iz Rožaja , Nikšića i Novog Pazara.

Turnir je otvorio novinar Ferid Kujević koji je istakao da iako je prošlo 11 godina kako Emira nema, a da on i njegov vedar i pozitivan duh je tu oko nas.

Emir Dedić – Dedo

Emir je bio posvećen suprug i roditelj, odan kolega, beskompromisan na terenu a van terena duša od čovjeka, svi koji smo ga znali ovim turnirom oživljavamo uspomenu na njega, vjerujući da nas on gleda sa nekog boljeg mjesta kazao je Kujević.

Novinar Ferid Kujević uručio pehar

Pobjednik turnira bila je ekipa Lacosta iz Novog Pazara, a mladjanom kapitenu Mehmedinu Fejziću, novčanu nagradu od 350 e, prelazni pehar i pehar i medalje u trajno vlasništvo uručili su Emirov sin Zinedin i Rešad Nurković, drugo mjesto pripalo je firmi Adis, a nagradu od 100 e i pehar uručio je Emirov brat Edin Dedeić, trećeplasirana je bila ekipa Agencije za projektovanje i razvoj, 50 e pehar i medalje uručio je Smail Murić.

Nagrada za fer play ekipu pripala je ekipi Kamenjuša, nagradu je uručio Ferid Kujević, pojedinačne nagrade otišle su Nedžadu Daciću kao najboljem golmanu a nagradu je uručio Mensur Dedeić, dok je najbolji igrač bio iz pobjedničke ekipe Lacosta Ilhan Karišik.

ponzori turnira bili su Opština Rožaje, Sportski centar Rožaje, OO BS Rožaje, Nursall, Elkos , Mujo Mujević, Irfan Kalač, Akos, Vodovod d.o.o. i Rumeli, dok su medijski sponzori RTV Rožaje u Vijesti.

RT(piše: F. Kujević)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR