OD SAKUPLJAČA LOPTI DO PRVOLIGAŠA – “SPORTSKI PUT” ROŽAJCA FEDISA KARDOVIĆA

OD SAKUPLJAČA LOPTI DO PRVOLIGAŠA – “SPORTSKI PUT” ROŽAJCA FEDISA KARDOVIĆA

1421
0
PODIJELITE
Fedis Kardović

Portal (rozajetoday) kao i do sada, trudo se da predstavlja istinske vrijednosti grada na Ibru sa akcentom na mlade i uspješne ljude. Donosimo Vam priču o još jednom mladom dvadesetogodišnjem sportisti iz Rožaja, koji uz studiranje, uspješno gradi svoju sportsku karijeru a njegovo ime je Fedis Kardović (20).

Fedis je još od 1979.godine, prvi odbojkaš  iz Rožaja koji nastupa van Crne Gore od kada je odbojka došla u naš grad, između ostaloga za naš portal kaže:

“Izuzetnu čast mi predstavlja to što sam prvi odbojkaš iz Rožaja koji nastupa za neki klub van Crne Gore, jer od od 1979.nikada niko nije igaro za neki klub van države. Zato sam zahvalan prije svega Bogu, zatim svome ocu i prvom treneru Fadilu kardoviću, majci i svojoj porodici, trenerima iz OK Fenix, OK Budućnost i OK “Sutjeska” kao I svima koji su mi bili podrska.” Trnovit put do uspjeha, s obzirom da Rožaje nema muški tim u ovom sportu čak od 2012.godine kada se OK “Ibar” posljednji put takmičio u muškoj konkurenciji.

Fedis u dresu OK “Sutjeska”

“Sjećam se da sam prvi kontakt sa odbojkom imao sakupljajući lopte na jednoj utakmici odbojkašica OK “Ibar”. Ni sanjao nisam da će to biti moj budući poziv, da bih se kasnije kroz školska takmičenja i škole odbojke, tom sportu još više približio.”

”Počeo sam da treniram u OK Fenix Rožaje 2013. godine i mogu reći da sam tu zavolio odbojku zahvaljujući trenerima Fadilu Kardoviću, Omaru Hodžiću,  Jasminu Kurpejoviću I Edinu Šaboviću. Medjutim, zbog finansijske situacije, nakon godinu dana, klub je ukinuo muški tim pa sam bio primoran da treniram samostalno i to bih najčesće radio na poligonu za košarku kod gimnazije “30.septembar”.”

“Uz puno odricanja, zalaganja, volje, rada i truda, u oktobru 2015. godine, uspio sam da pristupim školi odbojke “OK Budućnost” iz Podgorice, odbojkaškog kluba sa najtrofejnijom istorijom u Crnoj Gori i tu sam se zadržao sve do decembra 2016.godine. Poslije toga odlučio sam da se oprobam u Prvoj ligi Crne Gore ,nastupajuci za “OK Sutjeska” iz Nikšića, sa kojima sam imao predivno iskustvo na čemu sam im veoma zahvalan.”

Ubojit na servisu, par puta je uspio da preokrene utakmicu u korist svog kluba, Fedis je upisao istorijski nastup za prištinsku “Drenicu” gdje je zabiljezio dvocifreni učinak te kaže:

“Nije trebalo puno vremena da budem primijećen, pa sam na kraju prvog dijela sezone dobio poziv da se pridružim odbojkaškom klubu “Drenica” R&R Rukolli iz Skenderaja kod Prištine, prošlogodišnjem učesniku CEV Kupa, najelitnijeg odbojkaškog takmičenja u Evropi I evo tu sam danas kao najmladji u ekipi.”

Nagrada za najboljeg igrača

Prvi nastup pred rožajskom publikom, na opštinskom takmičenju srednjih škola, kada je proglašen za najboljeg igrača.

“Svakako da je poseban osjećaj igrati pred svojom publikom. Imao sam tu priliku igrajući za gimnaziju “30.septembar” na školskom takmičenju. Volio bih da se muška odbojka vrati u naš grad iako je to dosta neizvjesno ukoliko se ne pojavi neko ko bi to ozbiljnije organizovao.

ODBOJKA U ROŽAJAMA IMA BUDUĆNOST

Takodje, mislim da ovaj grad posjeduje idealne uslove za bavljenje sportom kao i to da je Rožaje grad sportskih talenata, u šta se uvijek I iznova uvjeravam.

Što se tiče odbojke u Rožajama, ističe se takodje i Bojana Bulatović koja nastupa za “OK Rudar” iz Pljevalja, Mirela Kajić za “OK Tutin”, dok još odbojkaša stasava u školama odbojke u OŠ “Mustafa Pećanin” i OŠ “25. maj” te svakako u OK “Ibar”, završava Kardović.

Fedis je potpisao ugovor do maja 2018.godine a na prvoj utakmici klub je zabilježio maksimalnu pobjedu 3:0 protiv “KV Vushtria”, a Kardović postigao dvocifreni učinak.

Fedis, student druge godine Fakulteta za informacione tehnologije u Podgorici.

https://youtu.be/EWk68BzT6Qk

RT

 

 

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR