ROŽAJAC DAMIR MUKOVIĆ, PRVAK SVIJETA U WKU FEDERACIJI

ROŽAJAC DAMIR MUKOVIĆ, PRVAK SVIJETA U WKU FEDERACIJI

393
0
PODIJELITE
Damir Muković

U kik boks spektaklu u dvorani na Bandžovom brdu, Damir Muković osvojio je titulu svjetskog šampiona u kategoriji do 83 kg. disciplinom low kick, savladavši tehničkim nokautom Darka Ristića iz Srbije. Spektakl na Bandžovom brdu otvorio je Elvir Klica koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim Damirovim uspjesima i zeljom da pojas i dalje stanuje u Rožajama. Šampionski pojas Damiru uručio je Hajran Pepić poznati humanista iz našeg grada, koji živi i radi u Švajcarskoj i koji sa svojim timom i organizacijom “Bratska ruka” trudi se pomoći svima koji im se i obrate.

Muković je serijom nožnih udaraca oborio rivala na pod i primorao ga na predaju.

“Zadovoljan sam kako sam odradio meč, pogotovo prvu rundu u kojoj sam dominirao. U tom dijelu meča nijesam primio nijedan udarac. U drugoj sam osjetio bol u predjelu kuka, koji me je mučio tokom priprema, ali sam stiznuo zube i uspio da meč privedem kraju”, rekao je Muković agenciji MINA.

On je kazao da je protiv Ristića najvjerovatnije odradio posljednji meč u karijeri pred svojom publikom.

“U septembru će odraditi još jedan meč u Minhenu i najvjerovatnije biće mi to posljednji u karijeri”, rekao je Muković.

Takmičar rožajskog kluba Univerzum u WKU federaciji osvajao je titule prvaka Evrope i svijeta u lou kiku, ful kontaktu i K1.

U uvodnim borbama, zavidno znanje prikazali su i kadet Aldin Kujević, pioniri Ishak Agović i Aid Šaljić, te juniori Hajro Halilović i posebno Amar Fetahović. Manifestaciju su upotpunili u muzičkom dijelu i Adis Murić i pinkova zvijezda Emil Fetahović.

RT(piše: F.Kujević & portal analitika)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR