ROŽAJAC RIJAD DEDEIĆ NA TRONU BALKANA-SVE PROTIVNIKE SAVLADAO SA 10:0

ROŽAJAC RIJAD DEDEIĆ NA TRONU BALKANA-SVE PROTIVNIKE SAVLADAO SA 10:0

6129
0
PODIJELITE
Rijad Dedeić

Na Balkanskom seniorskom prvenstvu Balkan se poklonio supertalentovanom crnogorskom džudisti Rijadu Dedeiću.

Dedeić je na ovom elitnom takmičenju suvereno vladao tatamijem u svojoj kategoriji (90kg). Proglašen je najsuperiornijim prvakom, pošto je sve protivnike potukao s maksimalnim rezultatom 10:0.

S lijeva na desno_Ibro Miladin, Harun Sadiković, Rijad Dedeić i Branislav Crnogorac

Zamolili smo Rijada da nam prenese svoje utiske sa ovog takmičenja pa kaže: “Bila mi je čast predstavljati boje Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu. Jako sam zadovoljan rezultatom, jer je konkurencija bila jaka i dao sve od sebe, posebno poslije “lekcije” sa Svjetskog prvenstva. Naime tamo je odlučio zlatni bod i Uzbekistanac je odnio pobjedu. Činjenica je da nema lakog protivnika i šetnje do vrha, i svaka lekcija je samo stepenica ka tronu. Osjećaj je nevjerovatan, jer nikada mi nije bio cilj da pobijedim, već da dam sve od sebe što sam i uradio. Odlučijuća borba je bila sa protivnikom iz Turske, Batuhan Efemgilom, sa kojim sam se sretao ranije i koji je svjetski juniorski prvak, samim tim pobjeda za mene ima veći značaj. Protivnici su bili jaki, ali ja sam u ekstra dobroj formi i rezultat je tu. Ne mogu a da ne spomenem da bez velike podrške moje porodice ne bih uspio i bez čega ne bih bio tu gdje jesam. Veliki uticaj na mene ima trener Brano Crnogorac, jer je on neko ko u meni budi ono najkvalitetnije i hvala mu na tome. Tu su i moje kolege koji su doprinijeli puno mom uspjehu,
Ibro Miladin i Harun Sadiković. To su izvrsni borci s kojima je svaki trening novo iskustvo i hvala im na tome” -završava Rijad.

Borenović Boško(SRB-II), Rijad Dedeić(BiH-I) i Batuhan Efemgil(TUR-III)

Ovog mladog borca čekaju još dva jaka takmičenja, Svjetski kup u Beogradu i Grand Prix u Zagrebu. Poslije osvajanja Balkanskog trona, Rijad ima jak motiv da jos više i intezivnije trenira i da se tehnički usavršava.

Ovaj mladi ambasador sporta donosi radost i sebi i cijelom gradu, jer ime našeg grada nosi kroz cijeli svijet u pobjedničkim bojama.

RT

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR