SELMA LIČINA – MLADA ZVIJEZDA NJEMAČKE BUNDESLIGE

SELMA LIČINA – MLADA ZVIJEZDA NJEMAČKE BUNDESLIGE

1839
0
PODIJELITE
Selma Licina - fudbalerka Bundeslige

Njena gracioznost, brzina i lakoća sa kojom vodi loptu, daju poseban pečat njenoj igri i potvrđuju neosporni talenat mlade Rožajke sa Njemačkom adresom.

Selma Ličina je mlada fudbalerka koja igra u Bundesligi za Werder Bremen. Njemački mediji je već favorizuju kao jednu od najtaletiranijih u timu, te je zbog toga dobila poziv da igra za mladu reprezentaciju Njemačke i već obavila pripreme sa tom reprezentacijom.

Selma u napadu

Selma na skoro svakoj utakmici postiže najveći broj golova za svoj tim, što potvrđuje njen iznimni talenat i daje joj epitet pravog golgetera. Na posljednjoj utakmici u derbiju Sjeverne Njemačke protiv Hamburga, Selma je postigla dva gola a njen tim je pobijedio sa 5:0.

Njeni roditelji su porijeklom iz Rožaja i važe za istinske patriote te su jako vezani za svoj rodni kraj pa tako i mlada Selma svake godine dio ljetnjeg odmora provede u Rožajama uz svoje roditelje i širu porodicu.

Gracioznost, brzina i lakoća sa kojom vodi loptu, daju poseban pečat njenoj igri i potvrđuju neosporni talenat mlade Rožajke sa Njemačkom adresom.

Sigurni smo da će „našu“ Selmu prisvajati mnogi ali, spoznaja da je ona „naše gore list“ te da voli svoj rodni kraj i redovno ga posjećuje, daje nam za pravo da kao Rožajci sa ponosom kažemo Selma je naš biser, naš ponos i naša sportska zvijezda na veoma zahtjevnom „fudbalskom nebu“ Njemačke Bundeslige.

Bravo Selma!

RT(piše:M.Luboder)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR