TALENTI: Rožajac Bakir Nurković gradi uspješnu karijeru u FK Sarajevo

TALENTI: Rožajac Bakir Nurković gradi uspješnu karijeru u FK Sarajevo

611
0
PODIJELITE
Bakir Nurković

Bakir Nurković porijeklom iz Rožaja koji već nekoliko godina postiže ozbiljne rezultate u fudbalu. Naime, ovaj dvanaestogodišnjak fudbal trenira od svoje sedme godine, a već pet godina je stalni član FK Sarajevo.

-Bakir je od malih nogu počeo pokazivati veliku želju za fudbalom koju smo moja supruga i ja samo ispratili. Talenat su prepoznali i neki ljudi koji su iz te sfere sporta pa je nakon našeg preseljenja iz Rožaja u Sarajevo 2013. godine odmah krenuo sa aktivnim treninzima u tom klubu-kazao je za Montenegro magazin Bakirov otac Mersad.

On kaže da je nakon tri godine treninga u sarajevskom klubu njegov talenat potvrđen dobijanjem mjesta kapitena u ekipi.

Bakir je, kako kaže njegov otac, dobar i redovan đak sedmog razreda osnovne škole. Na pitanje kako uspijeva da bude dobar i u školi i na terenu, njegov otac kaže da je u pitanju samodisciplina, volja i fokusiranost.Inače, ovaj talentovani dječak je i član akademije U13 koju je formirao FK Sarajevo.

On kao i sva djeca koja se iskreno i sa velikom predanošću bave sportom ima želje i ambicije.

-Želim da jednog dana postanem poznati fudbaler. Moj idol je Lionel Messi- kazao je Bakir.

Njegov otac dodaje da bi volio kada bi Bakira pozvali i iz Fudbalskog saveza Crne Gore da bude dio reprezentativnog tima.

Najnoviji uspjeh ovog dječaka potvrđen je na nedavno održanom turniru za dječake, pretpionire, rođene 2005. godine i mlađe koji je organizovan povodom 71. rođendana FK Sarajevo. U prvom izdanju ovog turnira, koji će u nadolazećim godinama postati tradicionalan, selekcija FK Sarajevo je osvojila prvo mjesto.

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Bakir koji je sjajnim golom doveo Sarajevo u vođstvo na finalnoj utakmici.

I.M.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR