200 ZAINERESOVANIH ZA STANOVE U ROŽAJAMA – IZGRADNJA BI TREBALA POČETI U...

200 ZAINERESOVANIH ZA STANOVE U ROŽAJAMA – IZGRADNJA BI TREBALA POČETI U APRILU 2018

2281
0
PODIJELITE
Rožaje/foto: Ahmed Luboder

Predstavnik Fonda za solidarnu stambenu izgradnju Ekrem Zejnilović, u cilju implementavije protokola o izradnji objekta solidarnosti u Rožajama koji su prije dva mjeseca potpisali predstavnici tog fonda i Opštine, razgovarao je sa predstavnicima lokalne uprave o predstojećim aktivostima, naglasivši da već ima 200 zainteresovanih za kupovinu stanova u stambeno-poslovnog objektu na lokalitetu nekadašnjeg “Gornjeg Ibra”.

Tim protokolom, kako je pojašnjeno, planirana je izgradnja stambenno-poslovnog objekta na lokalitetu nekadašnjeg ‘’Gornjeg Ibra’’, koji je u vlasništvu Ministarstva finansija. Kako je saopšteno, riječ je o objektu čija predračunska vrijednost iznosi preko šest miliona eura, koji će sadržati izmedju 110 i 120 stanova a objekat će imati šest spratova, garažni prostor za 50 vozila, centralno grijanje i uređeno dvorište.

Zejnilović je kazao da je riječ o savremenom objektu sa svim potrebnim sadržajima za tu vrstu objekata i da su stanovi namijenjeni službenicima državnih institucija sa malim primanjima, penzionerima i zaposlenima u lokalnoj upravi te da će se cijena po kvadratnom metru kretati između 550 i 650 eura plus određene subvencije.

“Za buduće stanove već imamo 200 zainteresovanih službenika iz prosvjete, tužilaštva, sudstva, zdravstva, policije i drugih državnih institucija. I pored tolikog interesovanja državnih službenika, mi smo jedan procenat stanova namijenili za potrebe lokalnih službenika i 12 stanova za penzionere. Nama je jako važno da što prije startujemo sa realizacijom ovog projekta pa očekujemo da se odluka kojom treba da ova investicija dobije status javnog interesa usvoji u lokalnoj skupštini već tokom marta kako bi Vlada dala zeleno svjetlo za početak realizacije”, kazao je Zejnilović, apelujući na opozicione odbornike rožajskog parlamenta, koji više od pola godine bojkotuju rad te institucije, da se vrate u Skupštinu i da podrže ovu odluku.

Zejnilović se nada, ukoliko sve bude teklo po planu, da će u aprilu početi izgradnja ovog objekta, za koji je Ministarstvo finansija obezbijedilo besplatan plac a opština investitore oslobodila od plaćana komunalnih obaveza.

RT (Izvor: RCG)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR