MLADI BOŠNJAČKE STRANKE NA SKUPU U ZAGREBU

MLADI BOŠNJAČKE STRANKE NA SKUPU U ZAGREBU

978
0
PODIJELITE

Predstavnici Foruma mladih Bošnjačke stranke iz Rožaja boravili u Zagrebu povodom trećeg susreta bošnjačke omladine.

Pepić, Škrijelj, Husić i Hadžimuhović u Zagrebu

Edip Hadžimuhović, Zineta Husić, Semiha Pepić i Rahman Škrijelj predstavljali su Forum mladih BS na manifestaciji “III susret bošnjačke omladine” koja je održana 10. i 11. marta 2018. godine u glavnom gradu Hrvatske.

Organizator programa bilo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba, a gosti su bili iz regiona: Srbije, BiH i Crne Gore, kao i iz dijaspore.

Malom salom Koncertne dvorane “Vatroslav Lisinki” prostirala se melodija sevdaha mlade umjetnice Alme Subašić, a publika je uživala i u nekim od glumačkih ostvarenja nagrađivanog Armina Omerović. Ovi umjetnici su kroz program “Film i sevdah u tri čina” promovisali tradicionalne i kulturne vrijednosti Bošnjaka.

Zineta Husić daje intervju za HRT

Program su otvorili potpredsednik vijeća, Ekrem Bećirović, s porukom jedinstva i zajedništva Bošnjaka, kao i Armin Hodžić, koji je takođe jedan od organizatora ovog skupa unazad tri godine.

Upriličeno je i druženje Bošnjaka i Bošnjakinja u prostorijama Omladinskog kluba muslimana, koji se nalazi u sklopu Islamskog centra u Zagrebu.

Mladi su bili u prilici da razmijene ideje za buduće projekte, a sve u cilju osnaživanja Bošnjaka u regionu i dijaspori.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR