HAZBIJA KALAČ PREDAO KANDIDATURU ZA PREDSJEDNIKA-IZ STRANKE POZVALI OPOZICIJU DA GA PODRŽE

HAZBIJA KALAČ PREDAO KANDIDATURU ZA PREDSJEDNIKA-IZ STRANKE POZVALI OPOZICIJU DA GA PODRŽE

604
1
PODIJELITE
Hazbija Kalač / foto: press centar

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP), Hazbija Kalač, predao je večeras Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kandidaturu za predsjednika države.

To je prva zvanična kandidatura koja je stigla u DIK.

“SPP, shodno svojim programskim opredjeljenjima, nudi za predsjednika Crne Gore slobodnog čovjeka koji teži istini i pravdi, a to je nesumnjivo Hazbija Kalač, predsjednik Stranke pravde i pomirenja”, saopšteno je iz te partije, prenosi Radio Petnjica.

Iz SPP su pozvali opoziciju da podrže Kalača.

Kalač je ranije poručio da „vjeruje u tezu multietičnosti Crne Gore“.

“Naše uvjerenje jeste da će Crna Gora podržati ovaj naš politički iskorak i da će u praktičnom smislu pokazati da je država svih naroda, multietnička država”, kazao je Kalač najavljujući kandidaturu.

Predsjednički zbori su zakazani za 15. april, a rok za predaju kandidatura ističe 26. marta.

Sjutra se očekuje objavljivanje imena prvog kandidata neke parlamentarne stranke, nakon niza nestranačkih i nezavisnih najava kandidatura. Kandidaturu će predstaviti Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore, najavljeno je iz te partije.

izvor: rtcg

1 komentar

  1. hahahahahahhahahha Čuj V.LJ. ispred nacionalnih manjina, a član FOM-a SDP-a, koje kombinacije hahahahahah Logično najbolji jaran ovog glavatog predsjednika. šta smo sebi dozvolili

OSTAVITI ODGOVOR