POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA ISLAMSKI OMLADINSKI KULTURNI CENTAR U PODGORICI

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA ISLAMSKI OMLADINSKI KULTURNI CENTAR U PODGORICI

2056
0
PODIJELITE

U Podgorici je danas položen kamen temeljac za izgradnju islamskog omladinskog kulturnog centra. Objekat će se graditi u podgoričkom naselju Stara Varoš, u neposrednoj blizini Osmanagića džamije, javlja Anadolu Agency (AA).

Vrijednost izgradnje islamskog omladinskog centra je 1,5 miliona eura, a finansiraće ga Ministarstvo vakufa države Katar.

Na svečanosti povodom najavljene izgradnje centra, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić je kazao da je infrastruktura značajna u svakom smislu života.

“Ne možete imati kvalitetne učenike ako nemate kvalitetne škole. Islamska zajednica, da bi imala kvalitetne kadrove, ljude, vjernike i omladinu, morala je izgraditi svoje infratstukturne objekte. Ovo je jedan u nizu tih objekata. Na našem putu, koji nije nimalo lak, imali smo podršku iz islamskog svijeta. U ime muslimana u Crnoj Gori najiskrenije se zahvaljujem državi Katar, narodu Katara, na svoj pomoći koju pružaju ljudima kojima je pomoć potrebna”, kazao je Fejzić.

On je ponovio da muslimani Crne Gore svoju budućnost i institucije grade u državi Crnoj Gori.

Pomoćnik direktora za vjerske poslove pri ministarstvu za vakufe države Katar Muhamed džebr al Menai istakao je da projekat izgradnje islamskog omladinskog kulturnog centra, čija je vrijednost 1,5 miliona eura, finansiraju Ministarstvo vakufa i država Katar.

RT (izvor:anadolija]

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR