Predstavnici Bošnjačke stranke u EU parlamentu i NATO-u

Predstavnici Bošnjačke stranke u EU parlamentu i NATO-u

308
0
PODIJELITE
Predstavnici BS-a u evropskom Parlamentu

Puna podrška za postignuće za učlanjenje u EU i NATO

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić i predsjednik mladih Sead Šahman su se sastali u Evropskom parlamentu sa poslanikom EPP-a Kristijanom Dan Predo.

U razgovoru su razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, kao i o njenim evropskim i atlanskim integracijama.

Zajednički je konstatovano da se politički dijalog treba odvijati u institucijama, te da bojkot Skupštine ne doprinosi demokratskim procesima.

Iskazana je podrška politici Bošnjačke stranke koja programski podupire stemljenja Crne Gore ka učlanjenju u NATO alijansu, kao i integracije u EU, te je konstatovano da postignuća Crne Gore predstavljaju ohrabrenje za ostale zemlje u regionu.

Predstavnici Bošnjačke stranke su imali i sastanke u sjedištu NATO-a sa Mihaelom Ruhleom, direktorom odjeljenja za energetsku sigurnost i sa Laurijom Valkerom iz odsjeka za Balkan.

Iskazano je priznanje Crnoj Gori za uspješno vođenje procesa NATO integracija i ispunjavanje obaveza u bezbijednosnom sektoru, odbrani i kontinuiranom jačanju javne podrške.

Nakon okončanja procesa ratifikacije slijedi punopravno članstvo u Atlanskom savezu čime će Crna Gora postati dio sistema koji zajednički brine bezbijednosti svih članica, ali i o drugim segmentima društva, kao što su vladavina prava, ekonomski i infrastrukturni razvoj.

Mustafić i Šahman su posjetili i sjedište fondacije Konrad Adenauer u Briselu, koja je bila organizator posjete u EU parlamentu i NATO-u.

RT(izvor:medijski tim BS)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR