BLAGO NAMA SA ŠUMAMA I OBLIJEM BALVANIMA

BLAGO NAMA SA ŠUMAMA I OBLIJEM BALVANIMA

291
0
PODIJELITE

Večeras u tv emisiji „Bez granica“ koja se emituje na tv Vijesti u 21:10h. možete pratiti reportažu u kojoj autor emisije Sead Sadiković donosi priču o izvozu trupaca(neprerađene oblovine) za Kosovo.

Milioni kubika zamiču prema Kosovu, a stotine radnih mjesta i desetine miliona eura, gube i Opština i Država, iako je opšte poznato kakva je ekonomska slika grada na Ibru i sjevera uopšte. Kako skoro reče Azra Jasavić, da je sjever osiromašen uprkos tome što teritorijalno čini višu polovinu Države Crne Gore i što je najveći procenat prorodnih bogatstava baš na sjeveru.

OVO NAM JE NAŠA BORBA DALA

Ne može se poreći da iza ove „legalizovane pjačke“ građana i Opštine uopšte, stoji legalna pravna regulativa, zdušno podržana od strane vladajućih struktura i političkih partija. Umjesto da Rožaje bude grad drvoprerade, šumarskih fakulteta, drvoprerađivačkih škola, što mu i po geografskom položaju, prijašnjem imidžu i šumskom bogatstvu svakako i pripada i priliči. Ovo je grad propalih preduzeća a i ona koja rade jedva sastavljaju kraj s krajem. Iako je Rožaje „grad drva“ nema niti jedna ni najmanja ozbiljna fabrika namještaja, već za najobičniju drvenu komodu, morate posjetiti Tutin, koji ima na desetine fabrika ili Podgoricu. No kada Država bude “šćela” stopirat će i ovo, do tada možemo samo reći: “Ovo nam je naša borba dala”.

Biće interesantno kakve će korake poduzeti lokalna uprava i Država uopšte, poslije večerašnje emisije. Ili će i dalje da se šuti. A poslovica kaže:“ Ko šuti taj muti“.

rozaje today

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR