Procesuirati odgovorne za Štrpce

Procesuirati odgovorne za Štrpce

301
0
PODIJELITE

Bošnjačka stranka (BS) apelovala je na nadležne institucije da učine sve da slučaj otmice u Štrpcima dobije potpuni sudski epilog kojim će biti na adekvatan način kažnjeni počinioci zločina.

Oni su podsjetili da se sjutra navršava 24 godine od otmice i ubistva 19 putnika bošnjačke nacionalnosti iz voza 671 koji se kretao na relaciji Beograd – Bar.
„Bošnjačka stranka podsjeća da okolnosti pod kojima se desio ovaj stravičan zločin nikada nijesu do kraja rasvijetljene. Počinioci i nalogodavci su uglavnom ostali van domašaja pravde, dok posmrtni ostaci većine žrtava još nijesu pronađeni. Iskazujemo zabrinutost zbog nedostatka pravičnog sudskog epiloga kada je u pitanju ovaj slučaj. Primjer ovakvog i sličnih zločina ne može zastariti, te ukazujemo na potrebu ponovnog procesuiranja“, navodi se u saopštenju.
U BS-u smatraju da je podsjećanje na ratne zločine i opomena da se država Crna Gora mora suočiti sa prošlošću, dok odnos institucija prema članovima unesrećenih porodica mora biti posvećeniji- sa više brige i pažnje.
„Pozdravljamo prošlogodišnje podizanje spomen obilježja u Bijelom Polju otetim i ubijenim u Štrpcima“, naveli su oni.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR