RAFET HUSOVIĆ: NESPORNA MEĐUGRANIČNA SARADNJA

RAFET HUSOVIĆ: NESPORNA MEĐUGRANIČNA SARADNJA

471
0
PODIJELITE
Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore/ Rafet Husović

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore zadužen za regionalni razvoj Rafet Husović izjavio je da je kada je njegova stranka u martu 2006. godine, pred referendum u Crnoj Gori, potpisala Memorandum o Sandžaku kao prekograničnoj regiji, sa DPS-om, taj potez žestoko kritikovao muftija sandžački efendija Muarem Zukorlić i njegovi saradnici.

Muftija sandžački efendija Muamer Zukorlić je nedavno za naš list rekao da je Sandžak, kao regija, nedjeljiva cjelina kojoj trebaju biti ,,priznate one osobenosti koje mu pripadaju istorijski, kulturološki, geografski i ekonomski“, te da ,,status Sandžaka treba da bude rješavan kroz dijalog koji će dovesti do dogovora, bez jednostranih akata“.
-Ovih dana svjedoci smo da i oni žele jedan takav sporazum sa vlastima u Srbiji. Siguran sam da je to ispravan put kojim žele da idu, te da se samo tako može graditi partnerstvo sa državom, narodom i susjedima u regionu – kazao je Husović za Pobjedu, odgovarajući na pitanje u čemu je razlika između Zukorlićevog ,,sandžačkog koncepta“ i memoranduma o Sandžaku kao prekograničnoj regiji koji je potpisala Bošnjačka stranka sa DPS-om u Crnoj Gori.
Lider Bošnjačke stranke ističe da će njegova partija raditi na ,,jačanju ekonomskih i kulturnih veza i saradnje između građana, te brojnih kulturnih, sportskih i drugih organizacija, privrednih subjekata i lokalnih samouprava unutar ove regije“.
Postojeća granica se mora učiniti transparentnijom, omogućiti intenzivniji malogranični promet i povećati broj graničnih prelaza – naglašava Rafet Husović.
(Izvor : Pobjeda)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR