ROŽAJSKI GIMNAZIJALCI AMAR BRALIĆ I EDVIN MEDUNJANIN OSVOJILI PRVO MJESTO NA NACIONALNOM...

ROŽAJSKI GIMNAZIJALCI AMAR BRALIĆ I EDVIN MEDUNJANIN OSVOJILI PRVO MJESTO NA NACIONALNOM TAKMIČENJU

1123
0
PODIJELITE
Profesorice u učenici

Nevladina organizacija ”EKOM – Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori” jedanaestu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Posebne teme 2018. godine su bile: “Održivi gradovi i zajednice” i “Eko škole”

Na konkurs je stiglo preko 400 radova iz 18 srednjih i 30 osnovnih škola. U pripremi je pomagalo 67 profesora mentora.

Svečana dodjela nagrada organizovana je u ponedjeljak 23. aprila u 11.30 u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici. Nagrade najboljima je uručila mr Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i ovogodišnji pokrovitelj, a posebna priznanja dodijelila Nevena Čabrilo iz Zavoda za školstvo. Prisutnima  se obratio Milo Radonjić, jedan od prvih nagradjenih mladih ekoreportera u Crnoj Gori i učesnik Misije Mladih ekoreportera 2018. godine u Lisabonu.

Nakon selekcije, u konkurenciji za nagrade bilo je ukupno: 38 tekstova, 55 fotografija i 25 video klipova. Pristigle radove je početkom aprila 2018. vrednovao desetočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u 11 kategorija (fotografije, članci i video radovi u tri tematske cjeline: “biodiverzitet i predjeli”, “mladi ekoreporteri” i “održivi gradovi i zajednice”, koji su podjeljeni u dvije starosne kategorije 12-15 godina i 16-19 godina.
U kategoriji video radova naši učenici Amar Bralić i Edvin Medunjanin su  osvojili prvo mjesto na nacionalnom nivou i direktno se plasirali na međunarodno takmičenje ,,Young reporters Environment“ koje će se održati u Kopenhagenu 5.juna na Svjtski dan zaštite životne sredine.“ Šume su izvor naših života“ je tema njihovog video rada.Mentorke učenicima bile su profesorice Adisa Malagić i Sabaheta Ramović.

Škola je dobila priznanje odnosno plaketu za učešće preko 30 učeničkih radova na pomenutom konkursu dok su učenici i mentori dobili sertifikate i prigodne nagrade.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR