“Užasnut sam rušenjem džamije u BG”

“Užasnut sam rušenjem džamije u BG”

235
0
PODIJELITE
Reis Fejzić ( foto: AA)

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da je “zatečen i užasnut” rušenjem nelegalno podignute džamije u beogradskom naselju Zemun Polje.

Podsjetimo, u Zemun Polju je protekle noći srušena nelegalno izgrađena džamija koju je podigla Islamska zajednica. Akcija rušenja je izvedena uz podršku nekoliko stotina pripadnika Žandarmerije, a u naselju su bili blokirani telefoni i nije bilo struje tokom njenog trajanja.

“Danas, kada muslimani širom svijeta dočekuju Ramazan vjernici Zemun Polja obilaze ruševine svoje Bogomolje. Mislili smo da su rušenja i paljenja bogomolja zauvijek iza nas, ali nas je aktuelna vlast u Srbiji na način bez presedana razuvjerila. Prevazišla je i samog ideološkog oca koji se ipak nije usuđivao na ovakav vandalizam u mirnodopskim uslovima. Nema ljudskih prava bez slobode vjeroispovjesti niti slobode vjeroispovjesti bez vjerskih objekata”, poručio je Fejzić.

On je istakao da uzrok rušenja džamije nije u  nelegalnoj gradnji i poštovanju zakona “već u nakaradnoj svijesti i mržnji rušitelja prema svemu različitom”.

“Nadamo se da građani Beograda uviđaju pogubnost politike rušenja i tlačenja svojih sugrađana druge vjere od strane vlasti i da će dići glas protiv. Islamska zajednica u Crnoj Gori i ja najoštrije osuđujemo `ramazansku čestitku` beogradskih vlasti i duboko saosjećamo sa vama”, kazao je Fejzić.

RT(izvor: RTCG)

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR