EDIN KAJEVIĆ OBORIO SVJETSKI REKORD U RAZBIJANJU PUNIH LIMENKI LAKTOM!

EDIN KAJEVIĆ OBORIO SVJETSKI REKORD U RAZBIJANJU PUNIH LIMENKI LAKTOM!

272
0
PODIJELITE
Kajević Edin

Danas je u Visokom održano Državno prvenstvo BiH u taekwondou na kojem je nastupio rekordan broj takmičara i klubova iz cijele BiH. Ukupno 713 takmičara iz cijele zemlje tokom dana se borilo u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te ekipno, za prvaka BiH.

U sklopu Državnog prvenstva održana je i revija obaranja svjetskih rekorda, a Visočanin Edin Kajević, koji je poznat kao Ginisov rekorder u razbijanju kokosovih oraha laktom, od večeras je i svjetski rekorder. Naime, Edin Kajević je večeras oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki s pićem, a dosadašnji svjetski rekord nadmašio je za čak 21 limenku! Dosadašnji rekord iznosio je 41 razbijenu limenku za minutu, a Kajević je postavio novi rekord za 62 razbijene limenke

Osim toga, oboren još jedan svjetski rekord, mladi Belmin Osmanbegović je za 27 sekundi glavom razbio 15 betonskih blokova, što je još jedan pdovig i novi svjetski rekord, dok se u Ginisovu knjigu rekorda pokušao upisati i Velid Kajević u razbijanju tvrdog predmeta u skoku preko 17 osoba. On je uspio da preskoči 17 osoba i razbije zadati predmet, a njegov rezultat treba da se verifikuje, tako da je za očekivati da je ovaj dan donio i tri nova rekorda.

(rozajetoday.me) visoko.co.ba

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR